Bankovní účet

Téměř každý člověk vlastní nějaký bankovní účet a někdo jich má dokonce více. Mezi dnes již běžnými uživateli jsou i studenti, kteří bankovní účet také často potřebují.

Bezhotovostní platby

bankovní účty

Ptáte se, k čemu je bankovní účet vlastně dobrý? Odpověď je jednoduchá a jednoznačná. Nemusíte si již chodit pro výplatu nebo si ji nechat posílat složenkami, ale zaměstnavatel vám ji může rovnou přeposlat na účet. Pro její ověření stačí zajít do banky pro výpis z účtu nebo se pouze přihlásit na internetové bankovnictví, což je dnes ostatně oblíbenější způsob. Také již nemusíte všemožné účty uhrazovat složenkami či hotovostně a vše budete moci udělat pohodlně, převodem z účtu.

Při založení bankovního konta máte právo na svou platební kartu, kterou si lidé často pletou s kartou kreditní.  Rozdíl spočívá v tom, že platební karta slouží k práci s financemi, které máte na účtě a kreditní karta je půjčka od banky, kterou si vybíráte právě pomocí této „kreditky“. Jistě si dokážete představit ten trapný moment, kdy jste v obchodě a nemáte u sebe dostatečnou hotovost. Není tedy nic snadnějšího než zaplatit nákup platební kartou. Některé platební karty jsou již navíc bezkontaktní, což znamená, že nemusíte do vámi nastavené sumy zadávat pin kód a stačí pouze kartu přiložit k snímači.

Pokud si myslíte, že s penězi na vašem účtu nevystačíte, můžete si nastavit takzvaný kontokorent, při kterém budete moci vybírat do mínusu. Samozřejmě ale budete muset počítat s tím, že vám budou naskakovat úroky. Když poté vám dlužná částka přibude zpět na účtě, banka si ji automaticky i s úroky strhne.

Pokud nastane nepříjemná situace, že kartu ztratíte, kontaktujte ihned vaši banku a požádejte o její blokaci. Za to každopádně budete muset platit poplatek, který si každá banka účtuje jinak.

A jestliže si s vašim manželem/manželkou důvěřujete i v otázce, která se týká peněz, můžete si také založit společný účet ze kterého si můžete oba kdykoliv vybírat peníze.

Stránku zatím nikdo nekomentoval.

Do diskuse mohou přispívat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.

Půjčky

Půjčky partneři

Rychlé nebankovní půjčky bez registru