Půjčky se zástavou automobilu

Někdy není třeba riskovat doslova střechu nad hlavou a zastavit rovnou dům nebo byt, přestože si potřebujete vypůjčit více peněz, než na kolik vám příjem stačí. Někdy vám může pomoci i zástava vašeho rodinného nebo firemního automobilu, zejména není-li rok jeho výroby ještě považován za prehistorii. Od toho tu jsou autozastavárny.

Jak to funguje

Princip je velice jednoduchý, srovnatelný s běžnými zastavárnami. Přivezete automobil, pracovník autozastavárny jej ocení, dostanete peníze v dohodnuté procentuální výši z jeho tržní ceny a auto bude zaparkováno na zabezpečeném parkovišti, odkud si jej budete moci odvézt, až zaplatíte. Druhý, pro mnohé příjemnější a přijatelnější, způsob je, že dostanete peníze a s autem zase odjedete a po celou dobu splácení jej běžně využíváte. V takovémto případě ovšem počítejte s vyššími náklady s půjčkou spojenými.

Podmínky

Konkrétní podmínky pro půjčku určuje vždy daná autozastavárna. Některá vám zastaví v podstatě jakýkoliv osobní automobil, motocykl, čtyřkolku, dodávku, nákladní vůz nebo i stavební techniku, jiná se specializuje jen na konkrétní výrobní značky. Většinou bývá stanoven nejstarší možný rok výroby vozu, který je autozastavárna ochotna přijmout zástavou. Pro určení jeho tržní ceny je pak rozhodující jak jeho stáří, tak technický stav, navýšit cenu můžete např. také předložením servisní knížky. V případě, že s automobilem chcete nebo potřebujete dál jezdit, bude podmínkou bezpochyby i jeho pojištění, které mnohdy bude možno zařídit přímo v autozastavárně.

Proč právě automobil

Zástavy automobilů se rozmáhají zejména z toho důvodu, že tvoří logickou střední cestu mezi zástavou šperků po babičce a rodinného domu. Ani stovky, ani statisíce, ani ne moc, ani ne málo. Proto dnes autozastavárny najdete v každém větším městě a stále jich přibývá stejně jako těch, kteří jejich služeb využívají.

Stránku zatím nikdo nekomentoval.

Do diskuse mohou přispívat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.

Půjčky

Půjčky partneři

Rychlé nebankovní půjčky bez registru