Kde hledat pomoc v nouzi nejvyšší. Najděte si nejen nejlevnější půjčku!

Na začátku jste si vlastně chtěli jen trochu vylepšit životní úroveň, koupit si něco, nač byste jinak museli dlouho šetřit. Jenže než jste to splatili, přišel nějaký nečekaný výdaj nebo se objevila jiná výhodná koupě. Půjčili jste si zas – a situace se opakovala jako přes kopírák. Takhle nějak to většinou začíná. Jednou, dvakrát, desetkrát. Až výše splátek přesáhla vaše finanční možnosti. Co dál?

Konsolidace – logické řešení

Zpackali jste to, jak jinak tomu říct. Pokud máte pravidelné, dostatečně vysoké příjmy, je dalším logickým krokem konsolidace půjček. Najděte poskytovatele, který vaše pohledávky vyplatí a sloučí do jediné, kterou mu budete pravidelně splácet v jediné splátce. Výhodou je, že její výše bude nižší, než kolik činil součet všech splátek předchozích. Pokud to zvládnete a nebudete pokračovat v nezodpovědném zadlužování, vyhráli jste, konec problémů je na dohled.

Jste rizikový případ

Konsolidace bohužel není řešením pro každého. Zadlužili jste se natolik, že ani po sloučení půjček nestačí váš příjem na to, abyste spláceli? Respektive poskytovatelům půjček připadá, že finanční obnos, který by vám po zaplacení zbýval, by nestačil na pokrytí vašich životních nákladů a vše by vedlo jen k vytváření dalších dluhů? Nikdo vám už nepomůže?

Zástava

Řešením pro vás, jestliže jste přesvědčeni, že to přesto můžete zvládnout, mohou být půjčky pro problémové klienty. Jedná se o vlastně o konsolidaci, kterou však poskytovateli musíte zaručit zástavou. Vzhledem k výši částky se v naprosté většině případů jedná o nemovitost. Překážkou na cestě k získání takovéto půjčky ale není ani fakt, že sami žádnou nevlastníte. Naprostá většina poskytovatelů tohoto typu půjček přijme ochotně do zástavy se souhlasem majitele i nemovitost třetí osoby, pokud najdete mezi svými blízkými někoho, kdo bude ochoten vám tímto způsobem pomoci.

Uspějete?

Pokud vybíráte půjčku, jste vždy v prvé řadě limitováni podmínkami jednotlivých poskytovatelů. Jestliže nemůžete doložit své příjmy, potřebujete půjčku, kde se to nevyžaduje, máte-li záznam v registru dlužníků, hledáte poskytovatele, který do něj nenahlíží. V nejlepší výchozí pozici samozřejmě jste, pokud vás nic z toho neomezuje, ale ani v opačném případě se ještě nedá hovořit o problému. Na trhu je půjček takové množství, že téměř každý dokáže najít tu svou. Čím více požadavků však na půjčku máte, s tím méně výhodnými podmínkami počítejte.

Na co se zaměřit

Vodítkem, které vám nejlépe poslouží, abyste nenaletěli podvodníkům, kteří jen tyjí z cizích obtíží, je RPSN. Už jste o něm slyšeli? Celým jménem je to roční procentní sazba nákladů. Existuje jen a právě proto, aby pomohla spotřebitelům orientovat se v půjčkách - která je výhodná, která méně, která ne. Jde o procentuální vyčíslení toho, kolik zaplatíte z původní částky za období jednoho roku. Toto číslo v sobě obsahuje veškeré náklady s půjčkou spojené. Nejen splátky, ale také správu úvěru a další výdaje, které se k jeho čerpání pojí. Ideální – nejlevnější půjčka je tedy ta, jejíž RPSN je nejnižší ze všech.

Nejlevnější nemusí být nejlepší

Najít si nejlevnější půjčku je snem mnoha lidí, kteří potřebují založit. Snadno se jim pak ale může stát, že přehlédnou jiný zádrhel, který se k vybranému produktu pojí. Často to bývá např. nevhodný splátkový kalendář. Platby k nevyhovujícímu datu nebo častější než příjmy. Z čehož plyne – než cokoliv podepíšete, čtěte raději dvakrát a přemýšlejte!

Stránku zatím nikdo nekomentoval.

Do diskuse mohou přispívat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.

Půjčky

Půjčky partneři

Rychlé nebankovní půjčky bez registru