Osobní bankrot – řešení, které může pomoci, ale také urychlit váš pád

„Dostali jste se do finanční tísně, máte exekuce? Pomůžeme Vám.“        Takto nějak zní inzeráty společností nabízejících pomoc. Jsou však opravdu schopné pomoci, nebo jen rychle vyinkasují peníze za špatně odvedenou práci?

Zpracování návrhu na oddlužení odborníkem? Buďte na pozoru!

Sepsání návrhu na oddlužení není snadnou záležitostí hlavně v případě, kdy objednávka přichází od dlužníka, který často neví, kde dluží, kolik dluží, případně nedisponuje veškerými potřebnými podklady. V tuto chvíli je velmi náročné sdělit žádajícímu procentuální šanci na úspěch i pro nejzkušenějšího poradce. Na druhé straně je často dlužník ujišťován úspěchem, i když na první pohled nemá šanci ke schválení. Často bývají sepsány žádosti lidem nezaměstnaným, bez majetku, s nízkým příjmem, nebo osobám podnikajícím, které se díky chybně podanému návrhu dostávají do konkurzu. Všechny tyto případy však mají společný výsledek. Zaplatíte několik tisíc korun za zpracování bez možnosti reklamace služby.

Zvažte, komu předáte svá osobní data.

Dalším podceňovaným problémem dlužníků bývá důvěra, kterou vkládají do rukou zpracovatelů a bez jakýchkoliv obav jim předkládají a kopírují svá osobní data, občanské průkazy a rodné listy své rodiny. Opravdu si jste jistí, že člověk, který stojí před vámi je spolehlivý, bezúhonný a nezneužije vaše doklady?

 

Jak vybrat dluhového poradce.

Bohužel zde je každá rada drahá a někdy doslova předražená. Společností a fyzických osob, které se zabývají dluhovým poradenstvím, ze dne na den přibývá. Lákadlem je hlavně poměrně vysoká částka, inkasovaná za sepsání návrhu. I když v poslední době konkurence sráží ceny, pohybuje se stále mezi 8 – 15000 Kč za osobu. Bohužel sepsání návrhu není vždy jednoduché ani pro samozvané odborníky, kteří nemají potřebné znalosti, zkušenosti a školení. Proto asi tou nejdůležitější radou je opatrnost. Pokud chcete využít služeb odborníka, nejdříve si ho dobře prověřte. Pomoci vám mohou informace na internetu, požádejte o reference, případně vybírejte zpracovatele dle doporučení přátel. Samozřejmostí by měl být podpis smlouvy s informací o podmínkách, případnými zárukami na doplnění a opravu sepsaného návrhu.

Sepsání návrhu svépomocí

Orientujete se ve svých dluzích? Víte kolik a komu dlužíte? Splňujete podmínky pro osobní bankrot? Máte ujasněny důvody zadlužení a dokážete je popsat? Zpracujte si návrh sami. V případě, že si nejste jisti správností postupu, zkontaktujte bezplatnou poradnu, která se nachází v každém větším městě, případně nalistujte stránku insolvenčního rejstříku, kde si po projití konkrétních případů dlužníků (schválených žadatelů) uděláte představu o náročnosti sepsání. Veškeré potřebné formuláře naleznete na internetových stránkách i s návodem k vyplnění, nebo zdarma v dluhových poradnách. Pokud jste schopni orientovat se v řádcích formuláře, jistě ho budete schopni i správně vyplnit.

Stránku zatím nikdo nekomentoval.

Do diskuse mohou přispívat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.

Půjčky

Půjčky partneři

Rychlé nebankovní půjčky bez registru